Dagje uit: Historische uitjes

Een dagje uit om leuke dingen te doen, dat willen we allemaal wel! Maar het is veel leuker om iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een dagje uit: historische uitjes die je (waarschijnlijk) nog nooit hebt gedaan.

De historische kelders van Arnhem
In de kelders van Arnhem, onder het oude stadscentrum, is de geschiedenis levendig. Je kunt er zeker geen dag mee vullen, maar in combinatie met een dagje winkelen in deze bijzondere stad is het zeker een leuk ‘tussendoortje’. Voor slechts €4 kun je de kelders bezoeken en op de borden lezen waar de kelder voor werd gebruikt en hoe oud de kelder is. Daarnaast kunnen de kelders ook gehuurd worden voor een heel speciaal feestje en zelfs voor een bruiloft! Je kunt in het Spaanse restaurant onder de grond ook nog eens genieten van heerlijke tapas! Af en toe zijn er rondleidingen, kijk voor de dagen en tijden op de website van de kelders van Arnhem.

Kerst in oud Kampen
Bijzonder en je kunt er slechts een paar dagen van het jaar van genieten. Dit unieke evenement vindt ieder jaar plaats in het oude centrum van het stadje Kampen. De geschiedenis herleeft wanneer de straten zich vullen met bedelaars, kooplieden en andere personen uit de geschiedenis. Maar ook de kerst sfeer wordt niet vergeten, zo is er een kerstman en feeën, elfjes en andere magische wezens. Op iedere hoek van de straat een koortje of theater. Ook voor kinderen is er van alles te zien en beleven. Een prachtige mengeling van oud, nieuw, fantasie en werkelijkheid. Zeker een bezoekje waard! Kijk voor meer info en foto’s op de website van kerst in oud Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>