Dagje uit met de kids voor weinig

Waar vind ik een dagje uit met de kids voor weinig? Een dagje naar een pretpark met twee volwassenen en twee kinderen kost al snel €100. Een leuke dag heb je dan wel gehad, maar het nadeel is dat je vervolgens moet bezuinigen op de boodschappen.

Dus, hoe kun je wel een leuk dagje uit maar dan voor minder geld? Of zelfs helemaal gratis?

Allereerst is het altijd leuk om naar de kinderboerderij te gaan. Het is een ontzettend leuk uitje en ook nog eens een heel leerzaam dagje weg. Kinderen leren over dieren, hun voeding en leefomgeving. Vaak kunnen er bij de kinderboerderij konijnen en andere kleine dieren worden geaaid. Ook kun je op sommige kinderboerderijen dieren voeren, denk er wel aan dat je de dieren nooit zomaar zelf mag voeren. Er zijn ook kinderboerderijen waar je producten als eieren van de eigen kippen kunt kopen. Het is natuurlijk extra bijzonder om iets van de kinderboerderij mee naar huis te nemen en ‘s avonds op te eten. Een ontzettend leuk dagje uit dus! Je kunt eventueel kijken op de website van stichting kinderboerderijen Nederland voor een kinderboerderij bij jullie in de buurt.

Ook altijd leuk is een dagje naar een recreatiemeer. In de zomer om zandkastelen te bouwen, te zwemmen en van het heerlijke weer te genieten, maar ook in het voorjaar is het leuk om naar een meer te fietsen en daar pootje te baden. Als je drinken en wat lekkers mee neemt, is het helemaal feest. Op wikipedia staat een lijst met alle recreatiemeren in Nederland, kijk dan op wikipedia.

Picknicken in het bos of in een park is ook een leuk dagje uit. Lekker eten en drinken mee en natuurlijk een dekentje. Ga op de fiets of anders met het openbaar vervoer naar een park of bos in de buurt. In de zomer kun je waterpistooltjes meenemen, in de herfst tasjes om bladeren, eikeltjes en kastanjes te zoeken. Je kunt dan thuis met de kinderen een leuke herfsttafel maken. Maak een wandeling zodat de kinderen de natuur kunnen ontdekken, zoek een leuk plekje op, leg het kleed neer en eet en drink alle lekkere dingen op. Een heerlijk, goedkoop, dagje weg!

Het is natuurlijk ook leuk om eens op de fiets naar een (grotere) speeltuin te gaan waar jullie nog nooit zijn geweest. Is het slecht weer? Je kunt thuis ook leuke dingen doen, zoals samen met de kinderen pannenkoeken bakken & versieren of zelf een bordspel knutselen en het spel daarna uitproberen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>