De leukste kindvriendelijke vakantie bestemmingen

Wie kinderen heeft zal er in de weekenden en de vakanties graag op uit trekken. Maar wat moet je nog als je alle pretparken, dierentuinen en tropisch zwembaden als eens hebt bezocht? Misschien houden de kids wel niet van de bioscoop en of vinden ze gewoon wandelen maar saai.  En het leuke is: een spannende vakantie hoeft echt niet altijd duur te zijn. We hebben de leukste kindvriendelijke vakantie bestemmingen voor je op een rij gezet. Succes gegarandeerd!

Skiën in Tirol

de leukste kindvriendelijke vakantie bestemmingenZe zeggen wel eens dat skiën is één van de dingen die je gedaan moet hebben in je leven. In Tirol zit je op een eersteklas skilocatie en je kunt hier zelf aan de slag om het skiën snel onder de knie te krijgen. Kinderen kunnen hier al leren skiën vanaf 4 jaar en daarnaast is er een gratis kinderopvang voor de kleintjes vanaf 2 jaar. Bij een skivakantie zit doorgaans al de huur van skimaterialen, skipassen en een annuleringsverzekering inbegrepen.  In Tirol, dat in het hart van de Oostenrijkse Alpen ligt, heb je bijna 100% sneeuwgarantie. De hoogste berg in dit gebied is de Großglockner dat met een hoogte van maarliefst 3800 meter tevens de hoogste berg van het land is! Op deze site vind je de bekendste skigebieden in de regio zodat je een gerichte keuze kunt maken.

Cruise door de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, een eilandengroep ten westen van Marokka, hebben alles voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie waar je helemaal tot rust komt. En hoe kun je deze prachtige eilanden beter verkennen dan met een cruise? De meeste cruiseschepen hebben tegenwoordig alles aan boord voor een kindvriendelijke vakantie zoals animatie, kindervoorzieningen, sportfaciliteiten en zelfs zwembaden. Tijdens een trip door de Canarische Eilanden verken je tropische droomplekken zoals Tenerife, La Palma en Lanzerote en geniet je van alle luxe aan boord van het schip. Wie van meer actie houdt kan ook een duikcursus nemen of dolfijnen gaan spotten!

Leuke activiteiten in eigen land

natuurmuseum naturalisNatuurmuseum Naturalis staat helemaal in het teken van moeder aarde. Je kunt hier fossielen bekijken, een reis door de oertijd maken of speurspelletjes doen die je zintuigen prikkelen. Hier kom je altijd slimmer van terug!
Wie heerlijk tot rust wil komen op het platteland kan ook kiezen voor een boerderijvakantie. Je slaapt op de boerderij, helpt de boer met het verzorgen van de dieren en leert tractor rijden.
Wil je het echt low budget houden? Organiseer een speurtocht voor de kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes. Spelenderwijs kun je ze van alles leren over de natuur, andere culturen of juist de eigen buurt. Een fototocht of een GEO-route, waarbij de kinderen met een GPS-apparaat op pad gaan, is ook een leuke en eigentijdse optie.