Een leerzaam dagje: Naar het museum met kinderen

De zomer is bijna voorbij. de kinderen gaan zich meer vervelen. Wat is er dan leuker dan een leerzaam dagje naar het museum met kinderen.

Tegenwoordig is een musea veel minder saai als vroeger, ze worden veel meer opgefleurd en interessant gemaakt.

Neem een voorbeeld aan de Nederlandse Bakkerijmuseum. Dit museum gaat over de geschiedenis van brood en banket, en wordt zo gezellig gegeven dat het heel aantrekkelijk is voor de kinderen. De kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf te bakken en de fijne kneepjes te leren van het bakken van vroeger en nu. De ouderwetse boerderij als locatie maakt het musea helemaal af.

Lijkt uw kind meer op een klein astronautje, dan is Space Expo in Noordwijk hèt dagje uit met de kinderen. Uw kind wordt meegenomen in de wereld van een astronaut.

Een leerzaam dagje: Naar het museum met kinderen

Een interessante en spannende rondleiding zorgt ervoor dat uw kind een top dag heeft in dit museum. Komt u in de vakantie? Dan profiteert u ook nog eens van onze rondleiding met onze Space Train naar ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.

Straks als uw kind gaat studeren, komt het openbaar vervoer ongetwijfeld aan bod. Het Spoorwegmuseum is daarom ook erg interessant om te zien hoe het er vroeger aan toe ging en hoe het er nu aan toe gaat. Dit museum bestaat uit 4 ‘werelden’ die erg leerzaam zijn om te ontdekken.

We weten allemaal dat geld een enorme belangrijke rol speelt in ons leven. Het Geldmuseum in Utrecht laat de kinderen spelenderwijs met geld leren omgaan. De kids kunnen zich goed vermaken en beleven deze dag vol met plezier. Stiekem is veel geld dè droom van elk kind, daarom is het Geldmuseum een super locatie voor een dagje uit!

Elk kind is natuurlijk helemaal gek op speelgoed, en net zoals nu waren ze dat vroeger natuurlijk ook. Er is enkel wel een verschil, het speelgoed van vroeger is natuurlijk heel anders dan waar de kinderen nu mee spelen. In het Speelgoedmuseum kunnen de kinderen alles ontdekken over het speelgoed van vroeger, en natuurlijk kunnen ze er lekker mee spelen.

Welk museum vinden jouw kinderen helemaal geweldig? Deel je tips met andere lezers, laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>