Wat te doen op tweede kerstdag

Tweede kerstdag staat traditioneel bekend als dé dag van de woonboulevards. Slenteren tussen de banken, keukens en bedden, je moet het maar willen! Wil je de tweede kerstdag dit jaar leuker invullen? Wij zijn opzoek gegaan naar de leukste uitjes voor de kerstdagen.

Tweede kerstdag is de perfecte dag om Antwerpen te bezoeken! Veel winkels en musea zijn open maar ook de Antwerpen Zoo en het Aquatopia hebben hun deuren deze dag geopend. Op de Grote markt wordt een kerstmarkt gehouden waar je heerlijk kunst snuffelen en op het Steenplein is een grote schaatsbaan. Tweede kerstdag in Antwerpen zal zeker niet tegenvallen!

Veel pretparken zijn op 26 December geopend. Zo is er in het Land van Jan Klaassen in de Achterhoek een heerlijk buffet met allerlei lekkerst, zijn er allerlei poppentheater voorstelling en mogen de kinderen aan het einde van de dag bij de Kerstman langs om een kado op te halen. En natuurlijk is ook een dagje Winter Efteling geweldig voor deze speciale dag. Als je naar dit park wilt is het wel verstandig om op tijd te vertrekken want er staat deze dag altijd veel file richting de Efteling!

Ook kun je natuurlijk lekker eten zoals ouderwets gezellig gourmetten, steengrillen of fonduen. Dit kan thuis of buiten de deur. Het is dan leuk om dit te combineren met bijvoorbeeld bowlen of laser gamen, zeker als je met de hele familie gaat. Zorg wel dat je op tijd reserveert, anders is er geen plaats meer voor jullie gezelschap!

Natuurlijk kun je ook gewoon de hele familie thuis uitnodigen. Zijn er kinderen bij? Zorg dan dat ze voldoende bezigheden hebben. Maak bijvoorbeeld een knutselhoek of organiseer voor kleintjes een speurtocht  door het huis of de tuin. Kinderen vinden het ook altijd leuk als ze mogen meehelpen met koken, laat ze bijvoorbeeld een eigen toetje versieren. Ook met volwassenen kun je een leuk spel spelen, zoals de Lama’s of Wie is het?. Wie is het? Is ook een leuk spel om met het hele gezelschap te spelen als de kinderen wat ouder zijn.

Veel plezier met het vieren van de kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>